(31-05-2014) La Coral DIVISI es solidaritza amb la FUNDACIÓ VIC  en un dels millor concerts dels ultims temps

 

El dissabte 31 de maig es va celebrar al Col·legi Santa Joaquina de Vedruna (Vinalesa) el Segon Concert Solidari pro FUNDACIÓ VIC

L’any passat van actuar Xiquets Cantors i aquest any ho ha fet la Coral Divisi, una plantilla experta , renovada i jove, la majoria combina la seua afició pel cant amb la seua dedicació professional a la música o estudis musicals, entre estes persones hi havia professorat del centre.

La recapatació anava destinada a un projecte de la fundació VIC (www.fundacionvic.org) a Pigcawayan (Filipines), on els xiquets, xiquetes i joves de la comunitat Manobo des de ben menuts poden accedir a l’educació primària i secundària, fins i tot a la Universitat. Com que les seues vivendes estan allunyades o són de difícil accés, tenen la possibilitat d’allotjar-se a la residència gestionada per la congregació Vedruna, a prop del seu entorn familiar i dels centres educatius per poder formar-se. Aquesta formació els permet poder incorporar-se després a la vida laboral i aportar recursos econòmics a la família.

La Comissió de Solidaritat del centre prepara cada any diferents activitats, i així aconseguir la xifra necessària per dur endavant el projecte (rifes, tendetes, vidrioles, esmorzars solidaris...) i va pensar que un nou concert era una bona oportunitat d’acostar la música coral a la comunitat educativa.

La Coral, dirigida per José Vicente De Sousa i la vocalització està acàrrec de Miguel Ángel Fito, té una llarga trajectòria musical. Des que es formara en l’any 1992, ha participat en una gran varietat d’events, concursos, festivals... i el repertori és molt variat incloent des de música sacra de totes les èpoques (Keiser, Rutter,Vivaldi, Liszt o Haydn), com col·laboracions amb el cantautor Feliu Ventura, amb el grup peruà Alturas, en muntatges dramàtics i teatrals com “L’elisir d’amore”, “La canción del olvido”, amb companyies teatrals com Viviendo del cuento, participació en la banda sonora de Flames 3D, entre d’altres.

L’afluència va ser més baixa que l’any anterior, segurament per la coincidència de diversos factors en un mes carregat d’events, però això no va impedir que fóra una vesprada vibrant, emocionant, participativa i... màgica, perquè es va crear una connexió entre tots els assistents. L’ambient es va inundar de música, gràcies a la química que es creà entre intèrprets i públic.

Especialment emotiu va ser el moment de la incorporació, per uns moments, d’una component de la Coral i mestra del col·legi, Teresa Pascual, que cantava per primera vegada després d’una llarga convalescència.

El concert es va celebrar en un marc que convidava al recolliment, la capella del col·legi.

Començà amb una original mostra de música religiosa “Ubi Caritas” i “Nunc Dimitis” (amb la inestimable presència del seu compositor Luis Alfonso); seguint amb “A Little Jazz Mass” de B. Chilcott, que amb el seu ritme trepidant de bateria (Josep Millá), contrabaix (Gabriel Benavides) i piano (Gema Morales, pianista titular), convidava a ballar. Va seguir amb peces diverses com l’espiritual negre “Good News”, molt aplaudit per la concurrència; per continuar amb la poesia de Lorca (“En el Soto”) o “Aquellas pequeñas cosas” o “Les mans” amb eixa sensibilitat de Serrat i Raimon; per acabar amb un desigOh Happy Day”, l’esperança d’un dia, i perquè no, un món millor, amb un magnífic solo de la soprano Mireia López i que comptà amb l’enriquidora participació del públic assistent.

 

L'acústica de la Capilla del Col·legi Sta. Joaquina de Vedruna va ser molt ben valorada per la Coral DIVISI Teresa Pascual va compartir amb la Coral DIVISI els dos bises, després d'una llarga absència per motius de salut. El públic va participar plenament de l'ambient musical creat per la coral DIVISI

 

Tex.- Teresa Torres

Fotografíes.-J. Luis Calatayud